logo
Η εταιρία μας προσφέρει τις υπηρεσίες της στο χώρο των οικοδομικών κατασκευών και ανακαινίσεων, με συνέπεια και συνέχεια 20 χρόνων!

Διεύθυνση:
Σοφοκλέους 236Β, Καλλιθέα

Τηλέφωνο:
+30.215.505.0385
+30.693.88.99.110

Email:
info@decomax.gr
dapedotexniki@gmail.com
 

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΑΤΗΤΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΑΤΗΤΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑΣ

Η πατητή τσιμεντοκονία έχει αρκετές εφαρμογές και μπορεί να τοποθετηθεί σε δάπεδα και τοίχους σε σκάλες, πάγκους και πισίνες.  Επιλέγεται συχνά στις ανακαινίσεις επαγγελματικών χώρων και κατοικιών. Το ιδιαίτερα μοντέρνο ύφος σε συνδυασμό με το πραγματικά μοναδικό αποτέλεσμα υψηλής αντοχής, κάνουν την πατητή τσιμεντοκονία μια ξεχωριστή επιλογή, ιδανική για όσους θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό στην ανακαίνιση του χώρου τους. Η σημαντικότερη παράμετρος βέβαια για να έχετε ένα άριστο αποτέλεσμα, τόσο εικαστικά όσο και λειτουργικά, είναι να επιλέξετε ένα εξειδικευμένο και αξιόπιστο συνεργείο, που θα εγγυηθεί το ποιοτικό αποτέλεσμα. Η εταιρία DecoMax® γνωρίζει την κάθε λεπτομέρεια και αποτελεί την εγγύηση της ανακαίνισης σας.

ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ ΣΕ ΔΑΠΕΔΟ

Η εφαρμογή πατητής τσιμεντοκονίας σε δάπεδο αποτελεί μια συνηθισμένη εφαρμογή που συναντάμε αρκετά συχνά. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα όμορφο με μια απόλυτα λεία επιφάνεια  χωρίς υγρασίες, λερώματα κ.α. Αποτελεί πολύ καλή λύση όχι μόνο για νέες κατασκευές αλλά και για ανακαινίσεις, ενώ ειδικά αν εφαρμόσετε ενδοδαπέδια θέρμανση είναι η πλέον ιδανική επιλογή, εφόσον λόγω της υψηλής ελαστικότητά της, απορροφά τις συστολές και διαστολές που προκαλούν οι μεταβολές της θερμοκρασίας, χωρίς να απαιτούνται αρμοί. Η εφαρμογή της πατητής τσιμεντοκονίας σπάνια ξεπερνάει τα 3-4 χιλιοστά σε δάπεδο και τα 2 χιλιοστά σε τοίχο. Αυτό αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα κυρίως σε εφαρμογές ανακαινίσεων.

Αν πρόκειται για νέα κατασκευή πρέπει να έχει τοποθετηθεί το κατάλληλο υπόστρωμα, με πιο συνηθισμένη επιλογή την απλή τσιμεντοκονία. Σε κάθε ανακαίνιση σπιτιού, μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε κάθε σχεδόν επιφάνεια, σε απλό μπετόν έως πλακάκια, μάρμαρα, μωσαϊκά, πατώματα laminate κ.α.

20151005_121138

ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ ΣΕ ΤΟΙΧΟ

Μπορείτε να την επιλέξετε και για πλαϊνούς τοίχους, κυρίως όταν θέλετε να δώσετε ένα μοντέρνο και ιδιαίτερο στυλ στο χώρο. Όπως και στα πατώματα έτσι και εδώ μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορους τύπους τοίχων, με μερικές διαφοροποιήσεις όμως ανάλογα με το υπόστρωμα. Βέβαια από τη στιγμή που θα έχει προετοιμαστεί η επιφάνεια, η διαδικασία εφαρμογής είναι παρόμοια, ενώ η ευκολότερη επιλογή είναι η εφαρμογή πάνω σε σοβά, είτε είναι εξωτερικός είτε εσωτερικός τοίχος.

Η μόνη προετοιμασία που πρέπει να γίνει σε τοίχο με σοβά για την εφαρμογή πατητής τσιμεντοκονίας είναι

Να είναι καθαρός, χωρίς σκόνες και σαθρά σημεία και βεβαίως σταθερός.

Αν πρόκειται για εξωτερικές ανώμαλες επιφάνειες ενδέχεται να χρειαστεί πρώτα τρίψιμο με γυαλόχαρτο. Όταν μετά από κάποιες ώρες έχει στεγνώσει ο τοίχος, μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε κάποια τεχνοτροπία. Δημιουργούμε ένα μείγμα με ειδικό χρώμα και νερό, το οποίο ψεκάζουμε πάνω στον τοίχο.

  • Με ένα ελαφρώς βρεγμένο μυστρί πατάμε με προσοχή την επιφάνεια και την διατρέχουμε όλη με προσοχή, ώστε να πετύχουμε μια λεία αλλά και ξεχωριστή υφή και όψη. Εδώ είναι ένα κρίσιμο σημείο, καθώς ότι ατέλειες ή πιθανές διορθώσεις προκύψουν, πρέπει να γίνουν άμεσα με ένα νωπό σφουγγάρι. Μετά το πέρας 1-2 ωρών δεν μπορούν να γίνουν άλλες παρεμβάσεις.
  • Όταν περάσουν 5-15 μέρες είναι η ώρα να περάσετε το βερνίκι που θα προσδώσει στον τοίχο προστασία από υγρασίες, λεκέδες και μικροφθορές. Συστήνεται να περαστεί σε 2 χέρια για βέλτιστη προστασία.

0113_3M4A8320

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑ

Αρχικά πρέπει να γεμίσουν όλοι οι αρμοί. Για την κάλυψη τους χρησιμοποιείται ειδικό υλικό αρμολόγησης γυψοσανίδων, ενώ για να βεβαιωθούμε πως δεν θα υπάρξουν ρηγματώσεις στο μέλλον, εγκιβωτίζουμε σε αυτό αυτοκόλλητη υαλοταινία.

Στη συνέχεια πρέπει όλη η επιφάνεια να περαστεί με αστάρι (κατά προτίμηση χαλαζιακό ακρυλικό) σε δύο στρώσεις. Όταν πλέον θα έχουν περάσει 24 ώρες, η επιφάνεια είναι πλήρως έτοιμη να υποδεχθεί την πατητή τσιμεντοκονία.

ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ ΣΕ ΜΠΑΝΙΟ

Για μια ξεχωριστή ανακαίνιση μπάνιου είναι η κατάλληλη επιλογή για κάλυψη τόσο του δαπέδου όσο και των τοίχων,  μιας και συνδυάζει ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα και χαμηλό κόστος ανακαίνισης. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα στυλ διακόσμησης σε συνδυασμό με διάφορα χρώματα και σχήματα. Επίσης, μπορεί να «κολλήσει» σε ένα κατασκευαστικό παζλ με διάφορα υλικά, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα την ευελιξία της εφαρμογής της. Μπορείτε να επιλέξετε την πατητή τσιμεντοκονία ακόμα και για την κατασκευή κάποιων διακοσμητικών (εσοχές, βιτρό, πλαίσιο καθρέφτη) ή ακόμα και ενός νεροχύτη ή μπανιέρας. Αυτά σε συνδυασμό με πρωτότυπα σχέδια και ιδιαίτερες τεχνοτροπίες σε τοίχο ή/και δάπεδο, με μοναδικά χρώματα και κυρίως με αστείρευτη φαντασία, μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα ένα πραγματικά ξεχωριστό μπάνιο, χωρίς μεγάλες υπερβάσεις σε θέματα κόστους. Η πατητή τσιμεντοκονία είναι μια τεχνοτροπία που απαιτεί τέχνη, λεπτομέρεια, εξειδίκευση και λεπτολογία από την πλευρά του τεχνίτη. Το παραμικρό λάθος μπορεί να αλλοιώσει το αποτέλεσμα και ειδικά σε ένα χώρο όπως είναι το μπάνιο, όπου η κομψότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του.

IMGP2254         IMGP2295    IMGP2271

Η εταιρία μας είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με την ανακαίνιση του διαμερίσματός σας.

 

No Comments

Post a Comment